Mezoterapija

Mezoterapija je medicnska i tradicionalna metoda kojom se aktivne supstance aplikuju u srednji sloj kože "mezoderm".

Mezoterapiju je prvi otkrio dr Michael Pistor u Francuskoj 1952.godine, koji ju je definisao rečima: "Malo, razređeno i u pravo mesto." Francuska akademija medicinskih nauka je 1987. godine uvrstila mezoterapiju u tradicionalnu medicinu i primenjivala je u neurologiji, traumatologiji, ginekologiji i dermatologiji. Iste godine je FDA odobrava kao medicinsku proceduru. Vremenom je dobila upotrebu i u estetskoj medicini.

U mezoterapiji se male količine lekova u vidu "mezoterapiskih koktela": aminokiseline, frmakološki preparati, prirodni biljni ekstrakti, vitamini, minerali, enzimi, koenzimi, homeopatski preparati, hijaluronska kiselina, vazodilatatori, lokalni anestetici, fat-kileri, fat-burneri, ubrizgavaju putem bezbolnih mikroinjekcija u mezoderm sa ciljem lokalne ili opšte terapije, radi razbijanja masnih naslaga i depoa celulita, gubitka težine, poboljšanja cirkulacije, sprečavanje opadanja kose, terapije bolnih sindroma, podmlađivanja, hidriranja, podizanja tonusa, popunjavanja bora...

Mezoterapija

Efekti mezoterapije

Rezultati zavise od starosne dobi, pola, hormonskog statusa, viška kilograma, od aktivnosti, pravilne ishrane, masaže itd. Nedeljno se gubi 1-3kg, prosečno za mesec dana se gubi 10-12kg, nedeljno se gubi oko 3cm u obimu, za celulit je potrebno 5 do 10 terapija, za održavanje efekta gubitka celulita potrebna je jedna terapija mesečno naredih 5-6 meseci dok za održavanje efekta gubitka kilograma je potrebna jedna terapija mesečno naredih 5-6 meseci.


Mezoterapija tela

Lečenje celulita i oblikovanje tela (lipoterapija)

Mezoterapijom se efikasno rešava problem celulita i viška kilograma, postepeno smanjujući njegov stepen, zateže kožu i smanjuje obim, poboljšava cirkulaciju i daje koži lep izgled. Neinvazivna je metoda bez anestezije i ožiljaka i ne remeti svakodnevne aktivnosti.

Važno je istaći da mezoterapija za tretmane tela ima nedovoljan efekat, ali u kombinaciji sa pravilnom ishranom i umerenom fizičkom aktivnošću kao što je hodanje, daje vidljive rezultate već posle prve terapije. Za oblikovanje tela potrebno je 10 terapija da bi se izgubilo 5-10-25cm u obimu u zavisnosti od viška kilograma ili tipa lokalne masnoće, za smanjenje kilograma potrebno je 10 terapija da bi se izgubilo 8-10kg. Za lečenje celulita, poželjno je 5-10 terapija.

Održavanje željene figure je jednom terapijom mesečno narednih pet do šest meseci. Nakon tretmana moguća je pojava otoka, koji se povlači za pet do sedam dana. Ovaj simptom je znak upale povezan sa normalnim delovanjem lipolitika i uz mezoterapiju najbolja kombinacija je limfna drenaža rađena ručno.

Kontraindikacije mezoterapije

Trudnoća, dojenje, deca, diabetes melitus, autoimuna oboljenja, kardiovaskularne bolesti i određeni tipovi alergija.

Neželjeni efekti

Prolaznog su karaktera i obuhvataju: pojavu modrica, otok, crvenilo i svrab na mestu aplikacije.


Mezoterapija lica

Radi se o savremenoj medicinskoj metodi podmlađivanja i nege kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Mezoterapija podrazumeva ubacivanje aktivnih supstanci "mezoterapijskih koktela" (vitamine, aminokiseline, hijaluron i druge prirodne supstance) u adekvatan sloj kože do kog ni jedna supstanca ne može da prodre.

Mezolifting se radi sa ciljem da se obnovi koža lica, vrata i dekoltea, da se uspore procesi starenja i spreči pojava novih bora. Tretman se sastoji od aplikacija koktela na bazi visoko koncentrovane ne kros-linkovane hijaluronske kiseline u velikoj količini, 13 vitamina, 23 aminokiseline, 6 minerala, 6 koenzima, 5 aktivnih supstanci za obnavljanje esencijalnih molekula i dve antioksidantne materije.

Efekat je momentalno vidljiv, tako da se ovaj tretman preporučuje i neposredno pred važne događaje kao što su venčanja, mature, slavlja... Posle tretmana nisu vidljivi nikakvi znakovi iritacije, čak ni crvenilo.

Mezolifting stimuliše ćelije kože, aktiviranjem njihovog metabolizma, stimuliše fibroblaste koji povećavaju svoju produkciju kolagena i hijalurona. Radi se kako kod dvadesetpetogodišnjih devojaka, tako i kod žena u šezdesetim godinama.

Efekti:

 • poboljšanje tonusa kože
 • poboljšanje elastičnosti i jedrine
 • smanjenje dubokih i nestanak sitnih i srednjih bora
 • hidratacija kože
 • poboljšanje lokalnog imuniteta
 • antioksidantni efekat
 • jačanje zidova kapilara (tako da se oni manje provide kroz kožu)
 • uklanjanje tamnih krugova oko očiju

Tretman se radi 3-4 puta mesečno dok se ne postignu željeni rezultati, a u periodu održavanja jednom u dva meseca.

Mezoterapija lica

Biorevitalizacija je metoda biološke stimulacije prirodnog metabolizma ćelija kože uz pomoć primene preparata hijaluronske kiseline. Kao rezultat se postiže usporavanje procesa starenja, koža se obnavlja na ćelijskom nivou i dobija se dugotrajan estetski efekat.

Efekti:

 • hidratacija (molekul hijalurona je sposoban da na svojoj površini veže do 500 molekula vode, što doprinosi održavanju prirodne hidratacije kože a samim tim i održavanje turgora "jedrine" kože)
 • aktivacija fibroblasta (povećanje sinteze kolagena)
 • antioksidantno dejstvo (hijaluron ima sposobnost inaktivacije slobodnih radikala koji su osnovni krivci za mehanizme starenja kože)

Tretman se radi 3-4 puta mesečno a u periodu održavanja jednom u dva meseca.


Mezoterapija kose

Mezoterapija kose je sjajan način prevencije i očuvanja zdravlja kose i kože poglavine. Ova metoda podrazumeva primenu mezoterapijskih koktela koji se baziraju na optimalnoj formulaciji vitamina, minerala, oligoelemenata, aminokiselina i minoksidila delujući na koren dlake, tako što ga ishranjuje, podstiče regeneraciju i rast nove dlake.

Kojim pacijentima je tretman namenjen:

 • gubitak kose (hormonski ili genetski uslovljen) ili kao reakcija povezana sa trudnoćom, stresom
 • slabljena, oštećena i umorna kosa: bez sjaja, dehidrirana

Način dejstva:

 • obnavlja folikul dlake, ojačava koren dlake sa ciljem da doprinese pojavi jake i vitalne kose ishranjuje i hidrira vlasište
 • smanjuje gubitak kose
 • podstiče rast nove kose

Kosa je vitalna i snažna, ponovo dobija mekoću, snagu i gustinu. Tretmani se rade jedanput nedeljno i preporučuje se ciklusod 10 mezoterapijskih tretmana.

Mezoterapija kose

Botoks

Šta je Botulinum toxin?

To je prečišćen proizvod koji se koristi kao blokator nervnih signala na neuromišićnoj spojnici (ili neurožlezdanoj spojnici), gde izaziva relaksaciju mišića (ili smanjenje lučenja sekreta iz žlezdi). Tako botoks blokira mišiće parališući ih i ne dozvoljavajući mišićima da se pomeraju, te se otklanja uzrok neželjenih bora, a koža je zategnuta i glatka.

Botoks

Koja područja se tretiraju?

 • lečenje vertikalne linije između obrva (glabela) i oko nosa oko očiju
 • horizontalne bore na čelu
 • vrat
 • pozicioniranje obrva (u slučaju asimetrije)
 • pazušni predeo (Aksilarna hiperhidroza)
 • dlanovi i tabani (hiperhidroza)

Rezultati uglavnom traju do 6 meseci posle čega efekat postepeno bledi i potpuna funkcija mišića se vraća. Rezultati ponovljenih tretmana obično traju duže iz prostog razloga jer se mišići naviknu da se ne koriste (npr. mrštenje je često stvar navike, pa kad se mišići naviknu na neaktivnost, efekat sledećeg tretmana bude produžen).


Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože koji joj daje čvrstinu, elastičnost i napetost. Jednostavnije rečeno, jedrinu i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična, meka, počinje da se opušta i sve više postaje sklona boranju. To je ujedno i pravo vreme za primenu hijaluronskih filera.

Indikacije za hijaluronske filere:

 • popunjavanje nazo-labijalnih i marionetskih bora
 • povećanje i oblikovanje jagodica i obraza
 • korigovanje i podizanje vrha nosa
 • popunjavanje bora na čelu i između obrva
 • podizanje obrva i zatezanje regija slepoočnice
 • smanjenje bora na vratu, dekolteu i između grudi
 • smanjenje bora oko očiju
 • regeneracija kože šaka
 • zatezanje vilične regije i podvaljka
 • popunjavanje ožiljaka od akni
 • menjanje oblika brade i vilice

Tretman je nehirurški, uz minimalno vreme oporavka i obezbeđuje prirodan izgled. U zavisnosti od Vaše kože i individualnih želja određuje se regija koja se tretira. Zbog sličnosti hijaluronskih filera sa hijaluronskom kiselinom u našoj koži, tretiranje na alergije nije potrebno. Postupak je brz, jednostavan i sam tretman traje od 15-30 minuta. Nakon primene hijaluronskih filera možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Hijaluronski fileri

Rezultati su dugotrajni ali ne i trajni, i zavise od proizvoda koji se koristi, područja koje se tretira i tipa kože. Rezultati mogu trajati od 6 meseci do godinu dana.

Neželjeni efekti su minimalni i uglavnom se odnose na lokalnu reakciju na mestu uboda. Bol ili blage modrice se javljaju oko mesta uboda ali su prolaznog karaktera i povlače se za 5 dana. Šminka se može naneti odmah nakon tretmana.